old software bugs thread

Nov 8, 2011, 12:55 pm
Joined: Jan 11, 2008
Posts: 1,019
I'm also having shoutbox weirdness as posted by Ernomouse; in addition, I can't access the shoutbox history (all I get is the now-splash image).

e: Congrats on bug fixes, but new bug has reared its ugly head!

#0 wrapper_die(Unknown column 'shout_id' in 'field list') called at [/home4/birdfeud/public_html/attnam/functions.php:38] #1 query(SELECT COUNT(shout_id) FROM shoutbox, users WHERE shout_user = users.id) called at [/home4/birdfeud/public_html/attnam/community/shoutajax.php:40] Unknown column 'shout_id' in 'field list'

This is what I get when trying to go back beyond the first page in the history.
Nov 9, 2011, 2:46 am
Master mine stomper


Joined: Dec 16, 2007
Occupation: Shoveling. But metal.
Location: Blazing in the steppes
Interests: Absolutely fuck-all.
Posts: 2,049
Seeing that everyone else is posting bugs, the photo galleries lead to the home page too.
Nov 9, 2011, 10:36 pm
Ex-Tyrant of the IVANers


Joined: Dec 8, 2007
Occupation: Junior Scientist
Location: Not California
Interests: Physics and Astronomy, Exoplanets, Singing praise to Valpurus while smashing skulls with a bloody warhammer, Jogging
Posts: 2,912
I find myself unable to edit posts.
"Put more stuff in the... thing where... more stuff goes in."
Nov 10, 2011, 6:08 am
Master mine stomper


Joined: Dec 16, 2007
Occupation: Shoveling. But metal.
Location: Blazing in the steppes
Interests: Absolutely fuck-all.
Posts: 2,049
I can't mass-delete the messages from my inbox. I could delete the message by opening it and clicking on each file individually, although the forum said that I do not have the permission to do so.
Nov 15, 2011, 6:59 pm
Master mine stomper


Joined: Dec 16, 2007
Occupation: Shoveling. But metal.
Location: Blazing in the steppes
Interests: Absolutely fuck-all.
Posts: 2,049
New private message wasn't marked anyhow in my inbox. I appreciate the way I couldn't miss i on the first page, that red catches attention. =)

Also, there's a MSN profile adress in my profile I can't remove. Am I looking from the wrong place?

EDIT: Can't edit user information either, clicking edit directs me to the front page.
Jul 5, 2012, 1:51 pm
Joined: Sep 22, 2008
Posts: 634
The invisible private message.
Jul 5, 2012, 2:44 pm
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
I fixed the nasty looking pagination on topics
Jul 6, 2012, 2:04 am
Joined: Dec 3, 2007
Occupation: Chaos Weaver
Location: Standing between all life and death
Posts: 2,850
Awesome, thanks!
Uchuudonge wrote
creating stable chaos
making patterns where there should be none
sewing order into the chaos
you spit in the face of random numbers, of chaos
Jul 6, 2012, 3:39 am
Master mine stomper


Joined: Dec 16, 2007
Occupation: Shoveling. But metal.
Location: Blazing in the steppes
Interests: Absolutely fuck-all.
Posts: 2,049
On the issue about fake messages... I believe the forums fail to notice that there are new messages in an existing message tree (=replies), new messages show up just fine. I remember having this issue back when we were playing BsG on the forum.

Also, a list of things I've noticed are still blue:
Quick reply header box
Reply box
Drop menu from a posters name
Highlight color on the Control Panel drop menu
Highlight color on the chosen avatar (control panel)
All headers on the Topics sub-page in the control panel
All other similar headers
Quote, delete and reply buttons in messages
Highlight outline while browsing the pictures in the Gallery. Also, the tab says Media although the link says Gallery. I like Gallery better...
Buttons in the photo gallery

That's about it. I tried to go through as many pages as I could, but I don't think I found all of them in 15 minutes. Everyone, feel free to edit this post if you find more & fix them.

Jul 21, 2012, 11:33 pm
Joined: Dec 3, 2007
Occupation: Chaos Weaver
Location: Standing between all life and death
Posts: 2,850
Advanced editing is still broken. I'd like to change the topic of my latest thread...
Uchuudonge wrote
creating stable chaos
making patterns where there should be none
sewing order into the chaos
you spit in the face of random numbers, of chaos
Jul 23, 2012, 2:29 am
Joined: Dec 3, 2007
Occupation: Chaos Weaver
Location: Standing between all life and death
Posts: 2,850
Some issues with PMs I'd like resolved quickly if possible...

Group PMs don't work (sending a PM to multiple people at once)
PM sent box (and, presumably, inbox) doesn't let you see all PMs in said box

This one's not so urgent, but you can't delete multiple PMs from the box, you have to go into the message and delete them one by one
Uchuudonge wrote
creating stable chaos
making patterns where there should be none
sewing order into the chaos
you spit in the face of random numbers, of chaos
Jul 30, 2012, 1:19 am
Joined: Jan 11, 2008
Posts: 1,019
New PM bug found!

To replicate: first go to a person's profile, then click on the button that says "send [x] a message", then try to send a test message. You'll get a 404 out of it. Fortunately this does not affect PMs composed in the message folder with typed recipient nicks.
Jul 30, 2012, 2:24 pm
Joined: Sep 8, 2010
Occupation: Petty Functionary
Location: Drinking pea soup in the world map
Interests: Mangoes
Posts: 1,176
BDR: I tried sending you a message. It indeed resulted in a 404. Thought I'd just help by verifying that the action indeed resluted in an 404.

Edit: There is also a large ascii sad-face on the error page.
Batman? wrote
its been so long since i had gotten that far i didnt think it through. arrrr!!!!!!
Jul 31, 2012, 1:12 am
Joined: Sep 22, 2008
Posts: 634
More specifically, /messages/compose/postmessage.php is the file that 404's.
Nov 24, 2012, 8:28 pm
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
I can't even think of all the things I've fixed in the last few days

It'll be a while before I can muster the energy to work on this again, or have the time. But if there are any bugs that pop up I will try to fix those asap.

  • private messaging should work, except email notifications
  • unread message should be highlighted red in the nav bar
  • messaging to multiple people should work
  • BBCode should be working perfectly now (lists, videos, spoilers, etc). Open tags without closing tags won't break the HTML, e.g. [color=red]. Anything inside code tags will remain intact (won't be converted into smileys or HTML)
  • when you're typing a message (PM or post), it'll warn you if you accidentally click away
  • previews for PMs and posts now load below the text box through AJAX
  • back end code is 1,000 times better
  • mods should be able to change topic type without a problem
  • lots of CSS clean up

Things that I have temporarily disabled
  • attachments
  • topic subscriptions
  • polls

You may need to hard refresh to get the javascript and stuff working
Nov 24, 2012, 8:43 pm
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
Well I discovered one bug with BBCode, if you have an opening code tag and not a closing one it will just hide all the text. But fortunately the text is all still there so you just have to edit and add the closing tag at the end
Nov 24, 2012, 11:34 pm
Joined: Dec 3, 2007
Occupation: Chaos Weaver
Location: Standing between all life and death
Posts: 2,850
Well, my opening post in New forum game, by yours truly thread suffered something like that, so I tried editing it, but it just made a copy at the end of the thread, without fixing the invisibility. I can't delete that extra one either. I get

Fatal error: Call to undefined method Topic::get_permalink() in /var/www/html/attnam/web/classes/post.php on line 72
Uchuudonge wrote
creating stable chaos
making patterns where there should be none
sewing order into the chaos
you spit in the face of random numbers, of chaos
Nov 24, 2012, 11:56 pm
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
Ok I fixed the deleting post bug, working on the invisible post... weird
Nov 25, 2012, 12:25 am
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
Okay I believe the invisible post bug is fixed (the open code tag is still an issue, but the one with yours was for images). Weird how it added a copy of the post to the end of the thread though. Did you use the quick edit feature, or go to the advanced post edit?
Dec 1, 2012, 12:24 pm
Joined: Feb 11, 2008
Location: Gnosticus IV
Posts: 357
The attnam e-mail accounts don't seem to be working properly, I can't recieve any mail on mine.
Dec 1, 2012, 12:41 pm
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
ah sorry, good catch. Should be fixed now, I lost the DNS records when I switched servers
Dec 6, 2012, 2:13 pm
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
There were a few bugs...
- registration
- uploading / changing avatars
- if you archived a thread and then somebody replied to it, it wouldn't tell you about that new message (because the thread was archived)

Those should all be fixed
Dec 14, 2012, 3:06 pm
Master mine stomper


Joined: Dec 16, 2007
Occupation: Shoveling. But metal.
Location: Blazing in the steppes
Interests: Absolutely fuck-all.
Posts: 2,049
Youtube tags don't work.
Dec 14, 2012, 5:19 pm
Joined: Dec 4, 2007
Occupation: Perfect Soldier
Location: Astragius Galaxy
Interests: Fiana, Peace, Melons
Posts: 1,055
Cap changed it again so it only recognizes full URLs instead of IDs.
Proudly bringing disaster and mental scarring to Attnam since '05!

"You have a rather pleasant chat about finite superarmpits with Sanae the shrine maiden."

You hear distant shuffling.

The Enner Beast tells you to COOL IT!!
Dec 15, 2012, 8:33 am
Joined: Dec 2, 2007
Location: New Attnam
Interests: bananas
Posts: 2,220
Actually it was supposed to support both but I had a little bug, now both URL & ID should work. URL is preferred though, because it also supports vimeo
Jump to